0 tuotetta, yhteensä 0 Avaa ostoskori | Kassalle
Kuva
Tuotteen nimi
Määrä Hinta
Ostoskori on tyhjä
0 tuotetta, yhteensä 0

Ainekset maistuvaan arkeen

Valmiit reseptit ja laadukkaat raaka-aineet suoraan kotiovellesi

Makuviikon ruokakassi on nyt boksi

Makuviikon boksi sisältää laadukkaat ainekset ja helpot reseptit perheen arkiruokiin. Voit valita perheboksin 4:lle hengelle 3 tai 5 päivälle tai pariskuntaboksin kahdelle hengelle neljälle päivälle.

Maku, alkuperä ja tuoreus - laatua läheltä ja kaukaa

Reseptiryhmämme valitsee viikoittain ruokakassin reseptit. Ne ovat testattuja ja niissä painotetaan sesonkiajattelua sekä monipuolisuutta.

Sama linja säilyy kun teemme hankintoja ruokakasseihin: meille tärkeitä asioita ovat kausiruoka, luomu, korkea laatu ja tietysti hyvä maku sekä raaka-aineiden alkuperä.

Hankimme ruokakassien raaka-aineet mahdollisuuksien mukaan paikallisilta tuottajilta ja pyrimme aina tuoreeseen ja puhtaaseen ruokaan. Sipoossa ei kasva avokadoa eikä Inkoossa kookosta, joten toki hankimme osan raaka-aineista matkojenkin päästä.

Tunnemme toimittajamme ja tuotteiden alkuperän. Makuviikon ruokakassissa saat aina sitä mitä tilaat ja mitä ruokalistalla lukee!

Panostamme puhtaisiin raaka-aineisiin ja luomuun

Luomua suosimme aina kun se on mahdollista, ja useimmiten kun luomu-vaihtoehto on tarjolla se löytyy ruokakassistamme.

Makuviikon ruokafilosofia on suosia mahdollisimman luomua kausiruokaa, joka on tuotettu mahdollisimman lähellä. Me emme kaipaa e-koodeja ja turhia lisäaineita. Siksi meillä onkin ilo suosia tarkkaan valikoituja
ruokatoimittajia, jotka takaavat raaka-aineidemme laadun.


Kestävää kalastusta suosien


Kalan osalta seuraamme WWF:n kestävän kalastuksen ohjeita ja ruokakassistamme et löydä punalistattuja kaloja. Suosimme lähialueiden kalaa ja vältämme trooppisia kaloja, kuten esimerkiksi tonnikalaa. Käytämme myös kestävästi kalastettuja tai kasvatettuja MSC, FOS ja ASC sertifioituja kaloja ja mereneläviä.

Sesonkiajattelu kunniaan


Meille tärkeää on myös kauden parhaiden raaka-aineiden käyttäminen ja vuodenaikojan huomioiminen. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kesällä ruokakassissa on enemmän tuoreita kotimaisia vihanneksia ja talvisin enemmän juureksia ja kauden mukaan tuontikasviksia. Käytämme mm Satokausikalenteria menusuunnittelussa.

Näin myös pyrimme huomioimaan ruuan ilmastovaikutukset. Pitkäkin kuljetus espanjalaisen appelsiinin saamiseksi Suomeen jättää pienemmän hiilijalanjäljen kuin Suomessa keskitalvella kasvihuoneessa kasvanut tomaatti.

Ruoka-aine-yliherkkyydet ja allergiat

Pyrimme aina käyttämään laktoosittomia tuotteita kun se on mahdollista. Jos laktoositonta vaihtoehtoa ei ole käytämme vähälaktoosisia tai hyvin harvoin tavanomaisia maitotuotteita.

Gluteenitonta vaihtoehtoa meillä ei tällä hetkellä ole, mutta jos perheessä on keliaakikko ja ruokalistalla on esim. pastaa sen voi keliaakikolle korvata kotona omalla pastalla.

Kasvisruokavaihtoehtoa meillä ei tällä hetkellä ole. Joka viikko ruokalistallamme on myös kalaa tai äyriäisiä


Makuviikon menu

makuviikon boksi

Tilaa Makuviikko -lähetys

alk. 62,00 € / kpl
Perheboksi kolmelle päivälle Perheboksi viidelle päivälle Pariskuntaboksi neljälle päivälle

Tilauksen tyyppi

Tilauksen tyyppi Kestotilaus Kertatilaus
Paikkakunta Espoo Helsinki Hyvinkää Inkoo Järvenpää Kaarina Karkkila Kauniainen Kerava Kirkkonummi Klaukkala Lieto Littoinen Lohja Naantali Nummela Nurmijärvi Parainen Porvoo Raisio Sipoo Siuntio Tampere Turku Tuusula Vantaa Vihti

Makuviikko lahjakortti

Makuviikko-lahjakortti on maistuva lahja kaikille ruoanlaitosta kiinnostuneille kotikokkaajille. Saat lahjakortin sähköisenä.

Tutustu tästä